Gönderen Konu: Müslüman astronot, uzayda nasıl namaz kıldığını anlattı  (Okunma sayısı 144 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı devrekli

• Moderatör
  • EÄŸilerek Yükselmenin Adıdır NAMAZ !

Uzaya giden Müslüman astronot Dr. Sheikh Muszaphar Shukori, uzayda nasıl namaz kıldığını anlattı.

Türksat'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ve Ankara JW Marriot Otel'de "Uzayda 11 Gün" konulu konferans veren Dr. Shukori, yaÅŸadığı tecrübeleri dinleyicilerle paylaÅŸtı. 10 yaşından beri uzaya büyük bir ilgi duyduÄŸunu belirten Malezyalı astronot, sürekli uzaya gitmenin hayalini kurduÄŸunu, bu hayalini 35 yaşında gerçekleÅŸtirdiÄŸini söyledi.

Shukori, 2006'da "Ankgasawan" adlı uzay uçuÅŸu programına katıldığını belirterek, 11 bin 435 kiÅŸi arasından Rusya'da eÄŸitim almaya hak kazandığını, 18 aylık bir eÄŸitimden sonra uzay mürettebatına katıldığını aktardı. 10 Ekim 2007'de uzaya çıkarak, uzaya çıkan 9. Müslüman astronot olduÄŸunu dile getirdi.

Dr. Shukori, uzayda namaz kılarken çekilmiÅŸ görüntüleri kendisini dinlemeye gelenlerle paylaÅŸtı. Uzayda her 45 dakikada güneÅŸin doÄŸup battığını söyleyen Dr. Shukori, "Ulemadan fetva aldık. Bize, uzaya çıktığımız yerin vakitlerini esas almamızı söylediler." dedi. Kıble olarak Mekke'yi tam belirleyemedikleri için dünyaya yöneldiklerini anlatan Malezyalı astronot, uzaya çıktıktan sonra Kur'an'ı daha da sık okumaya baÅŸladığını söyledi. "Ruhani olarak kendimi uzayda Allah'a daha yakın hissettim." diyerek, uzayda Allah'ın bir mucizesine de ÅŸahit olduÄŸunu aktaran Müslüman astronot, uzayda ezan sesini duyduÄŸunu söyledi. Dr. Shukori, ezan senini duyması ile ilgili "Bu Allah'ın yüceliÄŸi." dedi.

Dr. Shukori, uzayda yer çekimi olmadığı için insanların boylarının 10 cm'e kadar uzadığını belirtti, ayrıca, kişilerin uzayda daha hızlı yaşlandıklarını anlattı. "Hiç duş alma ihtiyacı hissetmedim. Çünkü terlemiyor ve kokmuyordum." diyen Dr. Shukori, uzayda kokunun da olmadığını dile getirdi.

Uzayda bakteri ve kanserojen maddelerin olmadığını ifade eden Dr. Shukori, gelecekte kanserin çözümünün uzayda bulunacağını, kendisinin de bu yönde bir çalışması olduÄŸunu belirtti. Uzayda yer çekimi olmadığından, sırt ve bel aÄŸrısı yaÅŸadıklarını ve uyumakta zorluk çektiklerini anlatan Dr. Shukori, "Uyumak için kendinizi bir yere sıkıştırmak zorundasınız." dedi.
Dalına sıkı tutunmayan bir yaprak, esen rüzgarın maskarası olur.

Çevrimdışı Sunguroğlu

• Süper Moderatör
  • BAKMA SUSKUN DURDUÄžUMA DAÄžLARINDA SESİ ÇIKMAZ
    • sidre
Seikh Muszaphar Shukor kimdir?

1972 Malezya doğumlu olan Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, ilköğrenimini Malezya'da tamamladıktan sonra tıp eğitimine Hindistan'da devam etti. 1997 yılında ortopedi cerrahı olarak mezun olduktan sonra Malezya'da birçok hastanede çalıştı. Bunun yanında Space Science National University'de araştırmacı olarak görev aldı. Dalgıçlık ve dağcılıkla da ilgilenen Shukor, uzaya çıkma hayalini gerçekleştirmek istedi. "Beden, aklın yoluna tabidir" sloganıyla yola çıkan Shukor, 2006 yılında Ankgasawan adlı uzay uçuşu programına katıldı. 11435 kişi arasından Rusya'da eğitim almaya hak kazanarak, 18 aylık bir eğitimden sonra uzay mürettebatına katıldı. 10 Ekim 2007'de uzaya çıkan Dr. Sheikh Muszaphar Shukor, uzaydaki Müslüman astronotlardan biri olarak tarihe geçti.

Yarabbi ilmiyle amil olan halislerden kıl bizi...Amin!

Etiket Bulutu

ayda namaz astronot uzayda namaz astronot

Müslüman astronot, uzayda nasıl namaz kıldığını anlattı Konusuna Ait Benzer Konular

Doğru Müslüman nasıl olunur?
DoÄŸru Müslüman nasıl olunur?İnsanların birey olarak doÄŸruları, dürüstleri, temizleri olduÄŸu gibi toplumların da böyleleri vardır... Devamý...

Gösterim: 1000 - Yanıt: 5 - Başlatan:SİTARE
Endonezya nasıl Müslüman oldu?
Endonezya nasıl Müslüman oldu? Kendi halinde bir tüccardı. Bir gün kumaÅŸları gemiye yükledi. Endonezya'ya gitti, oraya yerleÅŸti.... Devamý...

Gösterim: 473 - Yanıt: 8 - Başlatan:Reyyan
Nasıl müslüman oldum
Geçen yıl İslâm dinini kabul eden Amerikalı kadın film oyuncusu Allison Woolford, Müslüman oluÅŸunun ilginç hikâyesini anlattı. M... Devamý...

Gösterim: 240 - Yanıt: 3 - Başlatan:ahirden

siteler: lugat | blog | elternverein