Gönderen Konu: Kolay kazanılan kolay kaybedilir  (Okunma sayısı 33 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cemre

• Uzman Üye
  • Rabbim..! Sen Olmasan; Kimin Aklına Gelirim Ben..
Kolay kazanılan kolay kaybedilir
« : 05-Åžubat-2012, 12:28 »
Ulu bir kavak aÄŸacının dibinde bir kabak filizi biter. Bahar ilerledikçe kabak bitkisi kavak aÄŸacına sarılarak yükselmeye baÅŸlar. YaÄŸmurların ve güneÅŸin etkisiyle müthiÅŸ bir hızla büyür ve neredeyse kavak aÄŸacı ile aynı boya gelir. Kabak bitkisi bir gün dayanamayıp kavaÄŸa  sorar:
 - Sen ne kadar zamanda bu hâle geldin?
 - 10 yılda bu hâle geldim.
 Kabak gülerek cevap verir:
 - On yılda mı? Ben neredeyse 2 ayda seninle aynı boya geldim bak!
 - DoÄŸru. Öyle oldu.
 Günler günleri kovalar ve sonbaharın ilk rüzgârları baÅŸladığında kabak üşümeye sonra yapraklar sararmaya ve düşmeye, soÄŸuklar arttıkça da gövdesi aÅŸağıya doÄŸru inmeye baÅŸlar. Kabak endiÅŸe ile kavak aÄŸacına sorar:
 - Neler oluyor bana böyle?
 - Ne olacak ölüyorsun.
 - Niye böyle çabuk ölüyorum ben?
 - Benim 10 yılda geldiÄŸim yere, sen 2 ayda gelmeye çalıştığın için öyle oluyor...

Nükte: Çalışmadan, emek harcamadan gelinen nokta başarı sayılmaz. Kolay kazanılan kolay kaybedilir. Her işte alın teri ve emek şarttır.
Mutluluk Serçe Kuşu Gibidir Onu Ürkütmemek Gerekir.
Bazen Durup Seyretmek Yeterlidir ...

Etiket Bulutu

Kolay kazanılan kolay kaybedilir Konusuna Ait Benzer Konular

Kolay Baklava
Malzemeler* 1 bardak süt,1 bardak sıvıyaÄŸ, 2 yumurta, kabartma tozu, alabildiÄŸi kadar un, 1 bardak niÅŸasta, 1 kaşık sirke,  1 pa... Devamý...

Gösterim: 250 - Yanıt: 4 - Başlatan:Reyyan
Kolay Su Böreği
Malzemeler * 6 adet yufka, 6 yumurta, 1 paket tereyağı, yarım bardak zeytinyağı, 3 su bardağı su, 1 kalıp beyaz peynir, 2 paket ... Devamý...

Gösterim: 148 - Yanıt: 2 - Başlatan:Ravza Betül
En kolay ölüm
En kolay ölümVATANINA BÜYÜK hizmetler yapımÅŸ ve bu sayede prensin gözüne bile girmiÅŸ olan bir adam, günün birinde ihtirasının es... Devamý...

Gösterim: 70 - Yanıt: 0 - Başlatan:lalegül

siteler: lugat | blog | elternverein